Начало За нас Реклама Контакти

Тропически сладкиш

Снимка за Тропически сладкиш
40
Време за приготвяне: 40 минут + 4 часа за замразяване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вледенената ароматна същност на този сладкиш по невероятен начин се връзва с домашния уют, независимо от сезона, в който го приготвите. 

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 500 г ананас от консерва, ситно нарязан
  2. 100 г маслени бисквити с какао
  3. 100 г кокосови стърготини
  4. 6 с. л. пудра захар
  5. 100 г масло
  6. 200 г бишкоти
  7. 500 г сирене маскарпоне или крем-сирене
  8. 200 г заквасена сметана
  9. 200 мл течна сметана
  10.  за гарниране:
  11. 100 г настърган бял шоколад
  12. 100 мл разбита подсладена сметана

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бисквитите се смилат и се смесват с кокосовите стърготини, 2 с. л. пудра захар и маслото. Сместа се разстила върху дъното на форма да печене с подвижни стени, застлана с хартия за печене.

  2. 2.

    По стените на формата се подреждат бишкотите.

  3. 3.

    Сиренето и заквасената сметана се разбиват с останалата захар. Добавят се разбитата течна сметана и ананасът. Всичко се сипва във формата и се оставя да се замрази за 3-4 часа във фризера.

  4. 4.

    Двадесет минути преди сервиране сладкишът се изважда, за да се отпусне и се гарнира със сметаната и люспи от бял шоколад.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари