Начало За нас Реклама Контакти

Торта с крем муселин

Снимка за Торта с крем муселин
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна

Да направиш вкусна и ефектна торта невинаги е трудно. Особено ако се придържаш към класическите техники и използваш лесния сладкарски крем муселин и още по-лесното пандишпаново тесто.

СъставНеобходими продукти за 1 торта

  1. за блатовете:
  2. 6 големи яйца
  3. 12 с. л. пудра захар
  4. 10 с. л. брашно
  5. за крема:
  6. 3 жълтъка
  7. 2 яйца
  8. 1 ч. ч. захар
  9. 4 с. л. брашно
  10. 4 с. л. царевично нишесте
  11. 750 мл прясно мляко
  12. 1 ванилова есенция
  13. 125 г студено краве масло
  14. 100 г ягоди, по желание
  15. за гарниране:
  16. 100 мл разбита сладкарска сметана
  17.  дребни плодове – черници, френско грозде, ягоди
  18.  
  19.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За блатовете яйцата и пудрата захар се разбиват 4 мин. Добавят се пресятото брашно и ванилията. Сместа се разделя на три части и всяка се сипва във форма за печене с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене или намазана с масло и посипана с галета. Пече се 12 мин. в загрята на 180° С фурна или докато леко се зачерви. Оставят се да изстинат.

  2. 2.

    Кремът се приготвя, като яйцата и жълтъците се разбиват със захарта. Добавят се брашното и нишестето. Млякото се загрява до кипване и се сипва в яйчната смес, като се бърка непрекъснато. Слага се на котлона и се бърка на слаб огън, докато кремът стане много гъст. Маслото се разделя на 4 парчета и се прибавя бучка по бучка към горещата смес при непрекъснато бъркане, докато се поеме и кремът стане гладък и блестящ. Налива се и ликьорът. Оставя се да изстине, като се разбърква от време на време.

  3. 3.

    Тортата се сглобява, като се редуват блатовете и кремът. Може в крема да се сложат парченца ягоди. Отгоре се покрива с крем и се декорира с разбитата сметана и плодовете.
     


Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари