Начало За нас Реклама Контакти

Торта "Снежанка"

Снимка за Торта
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Приготвянето на торта може да ви се струва голямо предизвикателство, но всъщност не е чак толкова трудно. Особено когато имаш изпитана рецепта като тази.

СъставНеобходими продукти за 12 порции

  • за блата:
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 125 г меко масло
  • ½ ч. ч. олио от гроздови семки
  • 2 ч. ч. пудра захар
  • 5 яйца
  • 2 ч. ч. брашно
  • ½ шушулка бурбонска ванилия
  • 1 ч. ч. кокосови стърготини
  • за крема:
  • 225 г крема сирене
  • 125 г меко масло
  • ½ шушулка бурбонска ванилия
  • 2 ч. ч. пудра захар
  • 4 с. л. течна сметана
  • 200 г заквасена сметана
  • 4 с. л. нарязани зелени смокини от сладко, по желание
  • за украсата:
  • 8 коктейлни череши, малини или ягоди
  • 1 ч. ч. кокосови стърготини
  • 50 г бял шоколад
  • 50 г черен шоколад

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява на 180°С. Три форми за печене с диаметър 24 см се застилат с хартия за печене.

  2. 2.

    Содата за хляб се разтваря в млякото. В голяма купа се разбиват маслото, олиото и пудрата захар. Прибавят се семенцата от ванилията и яйцата. Слагат се кокосовите стърготини, разбърква се, налива се млякото, отново се разбърква и накрая се слага пресятото брашно с бакпулвера. Тестото се разпределя в трите форми. Пече се 30-35 мин. Охлажда се и се изважда от формите.

  3. 3.

    Всички продукти за крема се разбиват заедно, докато се получи пухкава маса. С него се съединяват блатовете, като между тях се слагат парченца зелени смокини. Тортата се намазва добре отгоре и отстрани. Оставя се малко крем за украса.

  4. 4.

    Белият и черният шоколад се разтопяват отделно на водна баня. Правят се фунийки от хартия за печене, изсипва се в тях разтопеният шоколад, отрязват се леко връхчетата и върху хартия за печене се шприцоват 8 формички. Оставят се да се втвърдят и се отлепват внимателно.

  5. 5.

    Готовата торта се поръсва обилно с кокосови стърготини от всички страни. Украсява се с 8 розички от крем, на които се забожда по една черешка и шоколадова формичка.


Галерия
Подходящи типове вина
Окт. 2007
Още подобни рецепти
Коментари