Начало За нас Реклама Контакти

Топъл пастет

Снимка за Топъл пастет
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пастетите често се пренебрегвани в домашната кухня, но това е напълно незаслужено. Нашето предложение от пилешки дробчета е лесно и бързо за приготвяне, и е добра идея за всеки спонтанен или планиран вкусен повод.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 100 г масло
  • 1 малка глава лук, нарязан на ситно
  • 200 г пилешки дробчета
  • 1 ч. л. едрозърнеста горчица
  • 150 мл течна сметана
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Пиле
  • 1 ч. л. листа от прясна мащерка или щипка сушена
  • 1 ч. л. розов пипер, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещеното масло се задушава лукът за 3-4 мин. Добавят се дробчетата и се пържат на силен огън за още 3-4 мин. Отстраняват се от котлона.

  2. 2.

    Добавят се горчицата, сметаната, MAGGI® Вълшебен Вкус Пиле, мащерката и розовият пипер. Всичко се пасира и се слага в малки намаслени формички или чаши. Пече се на 190° С за 15 мин. Пастетът се сервира горещ с препечени хлебчета и зелена салата.


Галерия
Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари