Начало За нас Реклама Контакти

Топъл козуначен пудинг с прясно сирене

Снимка за Топъл козуначен пудинг с прясно сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Стойността на този пудинг не е само в оползотворяването на изоставащия козунак, а и във ведрата и сладостна комбинация от карамелени вкусове и млечната свежест на прясното сирене.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1½ ч. ч. сурова кафява захар
  2. 1 пръчка канела
  3. 2 зърна карамфил
  4. 500 г козунак, нарязан на кубчета
  5. 1 ч. ч. стафиди
  6. 1 ч. ч. нарязани бадеми
  7. 250 г моцарела, прясно сирене, обезсолена фета или рикота
  8. 100 г масло
  9. 3 зелени ябълки
  10.  заквасена сметана за гарниране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Захарта се сварява на сироп с 1½ ч. ч. вода, карамфила и канелата. Охлажда се.

  2. 2.

    Голям съд за печене се намазва обилно с масло и се слага половината от кубчетата козунак. Поръсва се с половината стафиди, половината от бадемите и сиренето, нарязано на тънки резени. Залива се с половината от сиропа.

  3. 3.

    Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резени. Подреждат се върху сиренето и се покриват с останалите хлебни кубчета, смесени с останалите бадеми, стафиди и кубчета масло. Залива се с останалия сироп.

  4. 4.

    Пече се на 180° С около 30 мин. Пудингът се сервира горещ, гарниран със заквасена сметана.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари