Начало За нас Реклама Контакти

Топчета от пушена риба и бадеми

Снимка за Топчета от пушена риба и бадеми
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Интензивният опушен аромат на рибата в тази рецепта е деликатно смекчен от млечните тонове на маслото и сметаната, както и от естествената растителна свежест на зелените подправки и лимона. Така тази по първоначална идея рецепта за парти чудесно ще изиграе и ролята на фино вечерно предястие.

СъставНеобходими продукти за 18 броя

  1. 200 г филе от пушена риба – пъстърва, скумрия
  2. 2 с. л. заквасена сметана
  3. 1 с. л. меко масло
  4. 1 ч. л. едрозърнеста горчица
  5. 1 с. л. лимонов сок
  6. 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  7. 1 с. л. пресен лук, нарязан на дребно
  8. 1 ч. л. каперси, нарязани на ситно или нарязани зелени маслини
  9. 50 г запечени филирани бадеми за овалване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото от рибата се смачква с вилица и се смесва с останалите продукти.

  2. 2.

    От получената смес се правят топчици, които се овалват в бадемите и се охлаждат.
     

Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари