Начало За нас Реклама Контакти

Toad in the hole

Снимка за Toad in the hole
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Както сигурно вече сте разбрали, в това класическо британско ястие няма крастави жаби (toads), а само апетитни наденички е йоркширски пудинг.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • ⅔ ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. морска сол, смляна
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 1 с. л. олио
  • 4 сурови свински наденици
  • 200 г чери доматчета
  • 1 с. л. масло
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява и се разбърква със солта. Яйцата се разбиват с млякото и се прибавят към брашното. Разбърква се кратко, докато сместа стане хомогенна. Оставя се да почине на стайна температура 40 мин.

  • 2.

    Олиото се загрява и в него се изпържва от всички страни наденицата. Накрая се добавят доматчетата и се разбъркват да няколко секунди.

  • 3.

    Фурната се загрява до 200 °С. Слага се тавичка и тя се загрява 10 мин. във фурната. Слагат се маслото и мазнината от изпържването на наденичките. Слагат се наденичките и доматчетата. Заливат се с яйчната смес. Слагат се да се пекат 20 мин. в долната част на фурната. Тавичката се премества в горната част на фурната и се пече още 10 - 15 мин., докато повърхността се зачерви и бухне. Поръсва се с магданоз и се сервира.
     

Подходящи типове вина
Ян. 2015
Още подобни рецепти
Коментари