Начало За нас Реклама Контакти

Тиролски коледни кнедли

Снимка за Тиролски коледни кнедли
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Коледа в Алпите е олицетворение на понятието зимна приказка. Навън вали сняг на парцали, горят огромни цепеници в камината, свещи придават мека и уютна светлина, а в чашите искри руйно червено вино, или пък се пени златиста биричка. Умеят планинците да си угаждат, особено по празниците през зимата, когато добитъкът е прибран в оборите, а по ски-пистите щъкат само туристи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • ½ отлежала франзела, нарязана на малки кубчета
  • 300 г пушен свински врат, нарязан на дребни кубчета
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • 5 с. л. брашно
  • 2 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 2 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  •   черен пипер на вкус
  • за гарнитура:
  • 400 г кисело зеле
  • 2 с. л. зехтин
  •   черен пипер на вкус
  • 1 стрита люта суха червена чушка

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пушеният врат и лукът се запържват в тиган с малко мазнина, докато се зачервят. Прибавят се хлябът и магданозът. Бъркат се няколко минути на огъня. След което се оставят да изстинат.

  2. 2.

    Разбиват се яйцата с млякото и 1 ч.л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.

  3. 3.

    С яйчната смес се залива хлебната смес и се поръсва с брашното. Всичко се омесва и се оставя да почине 10 мин.

  4. 4.

    През това време се слагат да заврят 3 л вода с 1 ч.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука. От готовото "тесто" се правят 12 топки, които се пускат във вряща вода.

  5. 5.

    Кнедлите врят 15 мин. и се изваждат с решетеста лъжица. Сервират се със задушеното в зехтина кисело зеле, подправено с лютата чушка и черен пипер на вкус.


Галерия
Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари