Начало За нас Реклама Контакти

Тиквички с песто и рикота

Снимка за Тиквички с песто и рикота
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свежите италиански кулинарни идеи като пестото и сушените домати са чудесни за леки и възбуждащи апетита предястия като тези вкусни рулца.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 тиквички, нарязани на тънки дълги резени
  2. 200 г крем-сирене
  3. 100 г прошуто или бекон, нарязани на фини резени
  4. 4 с. л. песто
  5. 3-4 сушени домата, мариновани в олио
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се намазват със зехтин и се изпичат от двете страни в загрят грил или грил-тиган.

  2. 2.

    Ако се използва бекон, също се запича в грил-тигана от двете страни, докато се зачерви.

  3. 3.

    Рикотата се разбърква с 2 с. л. от пестото и нарязаните сушени домати. Посолява се на вкус.

  4. 4.

    Резен тиквичка се покрива с резен прошуто, отгоре се слага още един резен тиквичка, намазва се с пастата от рикота и се завиват на рулца.

  5. 5.

    Сервират се с останалото песто и запечен хляб.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари