Начало За нас Реклама Контакти

Тиквички по римски

Снимка за Тиквички по римски
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г тиквички
  • 1 с. л. зехтин
  • 50 г бекон, нарязан на ситно
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 500 г домати, обелени и нарязани на ситно
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 1 с. л. пресен риган или 1 ч.л. сушен босилек
  • 4-5 с. л. нарязани свежи подправки (магданоз, копър, розмарин или др.)
  • 4 с. л. настърган пармезан или кашкавал
  • 6 с. л. заквасена сметана
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и в него се запържва беконът. Прибавят се лукът и чесънът. Разбъркват се 3-4 мин. на средно силен огън.

  2. 2.

    Слагат се доматите и риганът. Сосът се оставя леко да се сгъсти. Пет минути преди да го свалите от огъня, се добавя 1/2 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.

  3. 3.

    Всяка тиквичка се срязва на две по дължина и леко се поръсва с MAGGI Вълшебен вкус 10 Зеленчука.

  4. 4.

    Смесват се сметаната, зелените подправки, пармезанът и брашното.

  5. 5.

    В тавичка за печене се слага сосът, върху него се подреждат тиквичките и се намазват със сметановата смес. Ястието се пече на 220°С около 20 мин., или докато тиквичките станат крехки. Сервират се с пресен хляб и салата.


Галерия
Юли 2007
Още подобни рецепти
Коментари