Начало За нас Реклама Контакти

Тиквена супа

Снимка за Тиквена супа
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тиквата, тази едра есенна красавица с оранжева същност, при разкрасяването си не се ограничава само със сладките нотки на канелата и орехите. Всъщност месните тонове на бекона и индийското орехче, както и целиновият аромат и стоят не по-зле, особено, когато твърдият й характер е сведен до нежна крем супа.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 500 г почистена тиква
  • 250 г моркови
  • 100 г целина
  • 1 малка глава лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. зехтин или олио
  • 2 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
  • 2 с. л. маскарпоне или крем сирене, по желание
  • 200 г бекон, нарязан на тънки парчета, по желание
  • 1 с. л. сметана за гарниране, по желание
  •  лимонов сок, индийско орехче и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквата, морковите и целината се обелват и се нарязват на кубчета.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и в него се запържват съвсем леко лукът и чесънът. Добавят се нарязаните зеленчуци, разбъркват се 2-3 мин. Добавя се 1 л гореща вода и се натрошават кубчетата MAGGI® Пилешки бульон.

  3. 3.

    Супата се оставя да къкри около 10-15 мин., или докато зеленчуците омекнат. Всичко се пасира и се добавя маскарпонето. Овкусява се с лимоновия сок, индийското орехче и черния пипер.

  4. 4.

    Беконът се зачервява от двете страни в сгорещен тиган без мазнина.

  5. 5.

    Супата се гарнира с бекона и няколко капки сметана, по желание.


Галерия
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари