Начало За нас Реклама Контакти

Терин с пушена сьомга и крем-сирене

Снимка за Терин с пушена сьомга и крем-сирене
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сьомгата безспорно е една от най-вкусните риби, а великолепните й качества още повече изпъкват в това атрактивно парти предложение. В него тя е в компанията на черен хляб и два апетитни пастета от крем-сирене с различни подправки.

СъставНеобходими продукти за 15 броя

  • 3 големи филии черен хляб
  • 400 г крем-сирене или извара
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. лютив червен пипер
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. настърган хрян
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 2 с. л. нарязан копър
  • 150 г пушена сьомга (пъстърва)

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се разделя на две части. Към едната се прибавят пюрето, червеният пипер и чесънът, а към другата - лукът, хрянът, копърът и джинджифилът. Отделят се 2 с.л. от оранжевата смес за украса.

  2. 2.

    Филия от хляба се намазва с половината от бялата смес, покрива се с половината сьомга и отгоре се намазва слой с половината от оранжевата смес. Втората филия се приготвя в същата последователност. Отгоре се поставя третата филия.

  3. 3.

    Теринът се опакова с фолио и се слага във фризера за 40-50 мин. Изважда се и се нарязва на пастички. Украсява се със заделеното оранжево сирене, листенца магданоз или копър.

Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари