Начало За нас Реклама Контакти

Таралеж

Снимка за Таралеж
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рошавата пълнена питка привлича с ефектния си вид и уютните аромати на препечен хляб, сирене и кашкавал.

СъставНеобходими продукти за 4-5 порции

  • 1 кръгла питка или ръчен хляб
  • 200 г кашкавал, настърган
  • 100 г овче сирене, натрошено
  • 1 малка глава червен лук, нарязан на много тънки полумесеци, по желание
  • 1 връзка магданоз, ситно нарязана
  • 100 г чери доматчета, нарязани на кръгчета
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с. л. стопено масло
  • ½ ч. л. сушен риган

Начин на приготвяне

  • 1.

    Хлябът се слага в найлонов плик и се оставя за 1 нощ в хладилника. С остър нож се нарязва на филии по 1 см, като не бива да се прерязва долната кора. По същия начин се нарязва диагонално и в другата посока, за да се образуват кубчета със страна 1 см.

  • 2.

    В купа се смесват сиренето, лукът, кашкавалът и магданозът. Със сместа се напълва пространството около всяко кубче. Разпределят се и резенчетата домати.

  • 3.

    Маслото се стопява, разбърква се с пресования чесън и ригана и целият хляб се намазва с четка.

  • 4.

    Хлябът се увива в алуминиево фолио и се пече 20 мин. в загрята фурна на 170° С. Отвива се и се допича 10 - 15 мин., докато се зачерви. Сервира се веднага.

Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари