Начало За нас Реклама Контакти

Тай палачинка с грах и царевица

Снимка за Тай палачинка с грах и царевица
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

На пръв поглед, когато стане дума за палачинки, вероятно всеки се сеща за смес от яйца, брашно и евентуално мляко, от която се изпържва или изпича една кръгла и тънка тестена кора. След това тази мека и еластична кора се покрива с плънка, много често сладка, и се консумира като десерт. В по-редки случаи и у нас палачинки се сервират със солен пълнеж и тогава, естествено, се ядат като ордьовър или като основно. В Азия обаче палачинката е доста различна, и разликите започват още от съставките, нужни за приготовлението й. Както ще видите от рецептата по-долу, за тестото се използват други брашна, както и твърди вещества, приведени в накълцано състояние.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 яйца
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. смлян джинджифил или настърган джинджифил
  • 1 ч. ч. консервирана или замразена царевица
  • 3 с. л. зелен грах от консерва или замразен
  • 1 червена камба, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 2 с. л. оризово или царевично брашно
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 с. л. пюре от пресен кориандър или магданоз
  • 2-3 с. л. орехово олио
  • за соса:
  • 2 печени червени чушки
  • 1 домат, обелен и нарязан на ситно, с отстранени семки
  • 1 ч. л. олио
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. нарязан пресен кориандър или 1 ч.л. пюре от пресен кориандър

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Приготвя се сосът, като в олиото се запържва лукът с кърито за 30 сек., прибавят се чушките и доматите. Сместа се оставя да къкри, докато се сгъсти. Когато е готов, сосът се овкусява с кориандъра.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват и към тях се прибавя брашното. Разбъркват се хубаво и се добавят лукът, царевицата, грахът, камбата, чесънът и соевият сос.

  3. 3.

    Олиото се загрява и в него с лъжица се сипва от сместа. Когато се зачервят отдолу, палачинките се обръщат с шпатула от другата страна. Сервират се със соса.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари