Начало За нас Реклама Контакти

Свинско с леща и пикантен сос

Снимка за Свинско с леща и пикантен сос
180
Време за приготвяне: 180 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Лещата рядко я вкусваме под друга, различна от супена, форма, но тя всъщност е много добра компания на всякакъв вид месо. В тази рецепта дребните зърна чудесно допълват хранителната стойност на свинското, като при това, заедно със свежия парлив сос, му придават един нов и отличаващ се вкус.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 500 г свинско месо от плешката
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 корен пащърнак, по желание
  • 1 дафинов лист
  • 200 г целина, нарязана на кубчета
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 400 г домати от консерва
  • 1 ч. ч. леща
  • 1 клонка чубрица
  • за соса:
  • 3 скилидки чесън
  • 1 люта чушка, изчистена от семките
  • 4 с. л. лимонов сок
  • 4 с. л. зехтин
  • 4 с. л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на кубчета. Олиото се загрява и в него се запържват лукът и чесънът за 1-2 мин. Слага се месото и се разбърква, докато порозовее.

  2. 2.

    Добавят се морковите, пащърнакът, дафиновият лист и целината. Добавят се 2 ч. ч. гореща вода и се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон. Всичко се слага да се задушава в глинен или топлоустойчив съд във фурната за 1-1,5 часа на 170° С или докато месото омекне.

  3. 3.

    При месото се добавят доматите и измитата леща и се налива още 1 ч. ч. гореща вода, ако има нужда. Подправя се с чубрицата. Ястието се допича за още 40 мин.
    Приготвя се пикантен сос, като се пасират всички продукти. Готовото ястие се сервира с пикантния сос.


Подходящи типове вина
Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари