Начало За нас Реклама Контакти

Свинско с булгур

Снимка за Свинско с булгур
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г свинско месо от бута, нарязано на парчета
  • 2 ч. ч. булгур
  • 7 с. л. масло
  • 2½ ч. ч. вода
  • 3 глави лук, нарязан на ситно
  • 1-2 люти чушки, на вкус
  • 3 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. черен пипер
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се запържва в 3 с.л. от маслото. Прибавя се месото. Задушава се, докато остане на мазнина. Прибавят се доматеното пюре, черният пипер и 1 ч.ч. вода. Месото се оставя да ври около 1 час. Ако има нужда се долива по половин чаша вода. Когато стане крехко се отдръпва от огъня.

  2. 2.

    Булгурът се измива и се отцежда добре. Запържва се в останалото масло, заедно с лютите чушки. Поръсва се със сол, залива се с 2 ч.ч. гореща вода и се прибавя месото.

  3. 3.

    Ястието се слага да се пече в загрята фурна на 180°С, докато поеме цялата вода.

  4. 4.

    Сервира се, поръсено с пресен магданоз.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари