Начало За нас Реклама Контакти

Свинско филе със сини сливи и бекон

Снимка за Свинско филе със сини сливи и бекон
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази майсторска рецепта е добър избор за празнични поводи, защото може да се поднесе както на красиви порции с подходяща въглехидратна гарнитура като ориз с ядки, така и като парти хапки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г свинско бонфиле
  2. 100 г сини сливи без костилки, нарязани
  3. 50 г бекон, ситно нарязан
  4. 50 г леко синьо сирене, натрошено
  5. 2 с. л. зехтин
  6.  сол и шарен пипер на вкус
  7. за соса:
  8. 200 мл сметана 20%
  9. 50 г синьо сирене
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В средата на филето се правят два кръстообразни разреза от единия до другия край с помощта на тънък, остър и дълъг нож. Месото се подправя от всички страни със сол и шарен пипер.

  2. 2.

    Смесват се беконът, сливите и синьото сирене. Със сместа се пълни филето от двете страни. Намазва се със зехтина и се слага в загрята фурна на 220° С да се запече 10 мин. и още 20 мин. на 180° С.

  3. 3.

    Готовото месо се завива с алуминиево фолио да постои 20 мин. и се нарязва на кръгчета.

  4. 4.

    За соса сметаната се загрява, вътре се натрошава сиренето и се разбърква на тих огън, докато се стопи. Заливат се кръгчетата филе и се сервира.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари