Начало За нас Реклама Контакти

Свинско филе с фъстъчен сос

Снимка за Свинско филе с фъстъчен сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар фъстъците да са с американски произход, те са навлезли толкова дълбоко в югоизточните азиатски кухни, че използването им е едва ли не задължително. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г свинско филе, нарязано на тънки ивици
  2. 2 с. л. олио
  3. 1 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
  4. 1 скилидка чесън, пресована
  5. 200 г моркови, нарязани на тънки ивици
  6. 1 червена чушка, нарязана на ивици
  7. 100 г гъби, нарязани на четвъртини
  8. 2-3 с. л. запечени нарязани фъстъци
  9. за соса:
  10. 4 с. л. фъстъчено масло
  11. 400 мл кокосово мляко
  12. 1 щипка лют червен пипер
  13. 2 скилидки чесън, пресовани
  14. 2 с. л. сок от лайм или лимон
  15.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото в уок олио се слагат лукът, чесънът и морковите. Разбъркват се 3-4 минути, докато се зачервят. Слага се месото. Разбърква се 5 мин. Посолява се.

  2. 2.

    Добавят се чушката и гъбите. Ястието се разбърква още 4-5 мин.

  3. 3.

    В малък тиган се загряват заедно всички продукти за соса. Сосът се сипва в сместа от зеленчуци и месо. Гарнира се със запечените фъстъци.
     


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари