Начало За нас Реклама Контакти

Свински шишчета със зелени банани и бекон от Барбадос

Снимка за Свински шишчета със зелени банани и бекон от Барбадос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

На Карибските острови бананите са една от основните селскостопански култури и затова не е чудно, че те се използват във всякакъв вид ястия. Със сигурност са чудесни в комбинация със свинско месо, което сами може да установите, ако приготвите тези екзотични шишчета.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 400 г свинско контрафиле
  • 1 с. л. олио
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 300 г бейби или зелени банани
  •  сокът на 1 лимон
  • 6 резена бекон
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на филии с дебелина 1,5 см, които се разделят на по 3 ленти. Олиото се смесва с кимиона, сол и пипер на вкус. Месото се разбърква в олиото и се оставя да се маринова за 30 мин.

  2. 2.

    Бананите се нарязват на парчета с дебелина 3 см и се заливат с лимоновия сок. Беконът се разрязва с ширината на парчетата банани. Всеки банан се увива с бекон и се нанизва на бамбуково шишче. На върха на шишчето се слага парче месо.

  3. 3.

    Шишчетата се изпичат на грил или във фурната до зачервяване.


Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари