Начало За нас Реклама Контакти

Свински ребърца на барбекю

Снимка за Свински ребърца на барбекю
70
Време за приготвяне: 70 минути + 5 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Маринатата за месото на барбекю е особено важна. В тази рецепта ви предлагаме тя да е семпла, свежа и билкова.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 1 кг свински ребърца
  2. 100 мл зехтин
  3. 2 с. л. балсамов оцет
  4. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  5. 2 с. л. MAGGI® Апетит Барбекю
  6. 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  7. 1 с. л. нарязана прясна мащерка
  8. 1 зелена люта чушка, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се зехтинът, MAGGI® Апетит Барбекю, балсамовият оцет, лукът, мащерката, чесънът и нарязаната зелена чушка. Ребърцата се объркват добре със сместа и се оставят да се мариноват, покрити за 4-5 часа в хладилника.

  2. 2.

    Парчетата се увиват поотделно в алуминиево фолио и се слагат във фурната на 180° С за 50-60 мин.

  3. 3.

    Фолиото се маха и ребърцата се допичат на загрято барбекю или грил-тиган, на умерена температура за 10-15 мин., докато се зачервят.
     


Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари