Начало За нас Реклама Контакти

Свински котлети с глазирани моркови

Снимка за Свински котлети с глазирани моркови
35
Време за приготвяне: 35 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Глазираните моркови сами по себе си са чудесно ястие, но в комбинация със свинските котлети стават неустоими. Рецептата е допълнена с финия вкус на бекон и няколко парчета пушен кашкавал.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото на котлетите се цепва по средата така, че да се образува джоб. Котлетите се обтриват с MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки от всички страни. В отвора на джоба се слагат по едно парченце бекон и кашкавал.

  2. 2.

    Отворът се затваря с клечка за зъби. Месото се запържва от всички страни в загретия зехтин за 5-6 мин. Слагат се в тавичка и се запичат на 200°С за още 10 мин. През това време морковите се почистват и се подваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода.

  3. 3.

    В тиган се смесват медът, балсамовият оцет и соевият сос. Оставят се да се посгъстят. Прибавя се 1 ч.л. зехтин и в тази смес се слагат морковите да се глазират от всички страни. Котлетите се сервират с по 3 моркова и зелена салата.


Галерия
Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари