Начало За нас Реклама Контакти

Сурова едросмляна наденица

Снимка за Сурова едросмляна наденица
180
Време за приготвяне: 180 мин. + 36 часа престой
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Да си направите сами наденица изисква малко ловкост при пълненето, която обаче бързо се овладява, особено щом резултатът ще е вкусен и без скрити съставки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 кг студено свинско месо от бута или плешката
  • 500 г месо от корема или студена шарена сланина
  • 10 г смлян черен пипер
  • 8 г млян кимион
  • 10 г чубрица
  • 10 г чили с морска сол
  • 25 г смляна морска сол
  • 200 мл ледена вода
  • 5 метра свински черва
  • 2 с. л. ситно нарязан праз, по желание 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Махат се ципите и жилите на месото и се нарязва на кубчета,. Поръсва се с подправките и се оставя 12 часа на хладно. След това се смила едро.

  • 2.

    Сланината също се нарязва и се смила. За по-фина наденица месото и сланината се смилат още веднъж заедно.

  • 3.

    Объркват се заедно месото, сланината и солта, като постепенно се прибавя водата. Ако надениците ще се сушат, вода не се прибавя. Меси се поне 10 - 15 мин. Сместа се оставя да отлежи на хладно 24 часа. Обърква се отново и се пълни в червата. Готова е за печене на скара или във фурна.

  • 4.

    Ако ще се суши, се слага да виси на хладно и проветриво място, като от втория ден започва да се премачква всеки ден в продължение на 14 дена. След това се доизсушава още 14 дена.


Галерия
Подходящи типове вина
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари