Начало За нас Реклама Контакти

Супа от телешки език

Снимка за Супа от телешки език
120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Силните топли подправки като дафиновия лист и бахара са много подходящи за дъхавото месо на езика, но и за студеното време на годината.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 телешки език
  • 1 морков, едро нарязан
  • 1 глава лук, едро нарязана
  • 1 резен целина, нарязана
  • 1 дафинов лист
  • 3 зърна бахар
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 500 г кисело мляко
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 с. л. брашно
  • 1 жълтък
  • 100 г масло
  • 1 с. л. лют червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Езикът се измива и се слага да се свари с моркова, лука, целината, дафиновия лист, бахара и черния пипер. Месото се изважда и бульонът се прецежда.

  • 2.

    Езикът се обелва и се нарязва на кубчета. Залива се с 1 л от бульона и се слага да заври. Посолява се.

  • 3.

    Жълтъкът се разбива с брашното и се добавят двата вида мляко. Горещата супа бульон се налива на тънка струя към застройката. Връща се на котлона за кратко.

  • 4.

    Сервира се със запърженото масло с лютия пипер. 


Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари