Начало За нас Реклама Контакти

Суфле с козе сирене с гарнитура от аспержи и пачи крак

Снимка за Суфле с козе сирене с гарнитура от аспержи и пачи крак
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това изключително ефектно суфле с три вида сирена е дело на шеф-готвача Виктор Ангелов, един от собствениците на известния ресторант "Chef’s" в Пасарел. Можете да го приготвите и без гарнитурата, но, стига да имате възможност, не се лишавайте от нея. Тя определено си заслужава.

СъставНеобходими продукти за за 15 мини суфлета

  • яйца
  • 180 г брашно
  • 180 г краве масло
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 90 г настъргано козе сирене
  • 3 с. л. настърган пармезан
  • 50 г настърган кашкавал
  • 4 с. л. сушени домати, нарязани
  • 2 с. л. маслини, нарязани
  • 2 с. л. филирани бадеми за поръсване
  • за гарнитурата:
  •  аспержи
  •  гъби пачи крак
  •  зехтин
  •  краве масло
  •  мащерка
  •  кора от лимон
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За суфлето се отделят белтъците от жълтъците. Към жълтъците се прибавя разтопеното масло и се разбива. След това се налива прясното мляко, което трябва да е със стайна температура. Получената смес се прибавя към брашното, смесено с бакпулвера, разбърква се и накрая се прибавят сирената, сушените домати и маслините. Белтъците се разбиват на сняг и се объркват с брашнената смес до получаването на хомогенна консистенция. В предварително намазаните с масло и набрашнени купички се разпределя сместа, като се пълнят до половината. Поръсват се с бадемите и се слагат да се пекат на фурна, загрята на 180°C, около 10 мин.

  2. 2.

    За гарнитурата аспержите се бланшират във вряща подсолена вода за 3-4 мин. Запържват се със зехтин, прибавят се гъбите и маслото. Подправя се със сол, пипер и мащерка, накрая се слага настърганата кора от лимон.

Продуктите са за 15 мини суфлета.

Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари