Начало За нас Реклама Контакти

Спанак с яйце и сирене

Снимка за Спанак с яйце и сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ето един класически и неизменно много вкусен начин за приготвяне на спанак, който е приложим и за други пролетни зеленини като лапад или коприва. Такъв спанак можете да си приготвите вкъщи лесно и бързо, но, ако решите да хапнете навън, ще го откриете в софийския ресторант Кандахар.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г пресен спанак
  2. 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  3. 1 глава лук, нарязана на ситно
  4. 4 с. л. зехтин
  5. 1 щипка индийско орехче
  6. 2 стръка пресен джоджен
  7. 4 яйца
  8. 200 г зряло краве сирене
  9.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Изчистеният и измит спанак се бланшира 3-4 мин. във вряща подсолена вода, отцежда се и се нарязва.

  2. 2.

    В сгорещения зехтин се слагат чесънът и лукът, разбъркват се 2-3 мин. на умерен огън и се сипва спанакът. Разбърква се, добавят се индийското орехче, сол на вкус, 50 мл вода и се оставя да се задуши за 5 мин.

  3. 3.

    След като се махне от огъня, се добавя пресният джоджен.

  4. 4.

    Разделя се на 4 порции и всяка от тях се гарнира с пържено яйце и настъргано сирене.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари