Начало За нас Реклама Контакти

Спанак с пушени гърди на фурна

Снимка за Спанак с пушени гърди на фурна
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако се вярва на мултипликационния герой Попай моряка, неимоверните му сили се дължат на огромните количества спанак, които излапва в случай на нужда. Така повдига канари, цели влакови композиции или подпира падащи небостъргачи, и то с единствената цел да спаси любимата си Олив от лапите на своя конкурент. Та ако ви се наложи да извършвате подобни подвизи в името на любовта, не се колебайте, а помолете вашата Олив да ви стъкми нещо със спаначец.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг спанак, измит и нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 200 г  пушени гърди или бекон
  • 3 яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 150 г настърган кашкавал
  • 1 с. л. масло
  • 1 к. л. индийско орехче
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото масло се задушават леко спанакът и чесънът. Овкусява се със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    В сух тиган се запържват нарязаните на лентички пушени гърди.

  3. 3.

    Спанакът се смесва с месото и всичко се изсипва в намазана с масло огнеупорна тава.

  4. 4.

    Яйцата се разбиват с млякото и индийското орехче. Яйчната смес се изсипва върху спанака и се запича на 180°С, докато се стегне. Поръсва се с настъргания кашкавал и се допича, докато се зачерви.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари