Начало За нас Реклама Контакти

Солени палачинки с тиква и манатарки

Снимка за Солени палачинки с тиква и манатарки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ароматните есенни палачинки са истинско пиршество, особено за вегетарианците. Ястието, което е плътно, уханно и изключително вкусно, подхожда както за една добра вечеря през седмицата, така и за гости у дома.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за палачинките:
  2. 4 яйца
  3. 4 с. л. прясно мляко
  4. 4 с. л. брашно
  5. ½ ч. л. сол
  6. 1 ч. л. масло
  7. за пълнежа:
  8. 1 с. л. масло
  9. 2 с. л. зехтин
  10. 1 стрък праз или лук, ситно нарязани
  11. 200 г манатарки*
  12. 3 стръка мащерка
  13. 500 г печена пасирана тиква
  14. 200 мл прясно мляко
  15. 100 г настърган пармезан или кашкавал
  16.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За палачинките яйцата се разбиват леко. Млякото се разбърква с брашното. Прибавя се към яйцата и се посолява. Изпичат се 8 тънки палачинки само от едната страна.

  2. 2.

    Маслото и зехтинът се загряват заедно. Слагат се празът, манатарките и мащерката и се разбъркват на умерен огън 5-6 мин. Добавя се пюрето от тиква, сол и черен пипер, разбърква се и се налива млякото. Оставя се да поври 3-4 мин. и се добавя половината от настъргания пармезан.

  3. 3.

    Палачинките се напълват и се навиват на рула. Слагат се в намаслена тавичка и се поръсват с останалия пармезан. Отгоре може да се сложат бучици масло. Запича се за 15 мин. във фурна, загрята до 200˚ С.

* Манатарката става още по-ароматна след като се изсуши. Вместо 200 г пресни манатарки може да се използват 1 с. л. сушени, които предварително се накисват в хладка вода за около 30 мин. и се отцеждат.

Подходящи типове вина
Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари