Начало За нас Реклама Контакти

Содена питка

Снимка за Содена питка
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Постната содена питка, приготвена по тази рецепта е бяла, пухкава и много апетитна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г  брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. смляна морска сол
  • 400 мл газирана вода
  • 1 ч. л. мед

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява със содата и бакпулвера и се разбърква със солта.

  • 2.

    В средата се оформя кладенче и вътре се сипват водата и медът. Бърка се с дървена лъжица, докато се получи еднородна смес, която е мека и лепкава, но може да се оформи на топка.

  • 3.

    С мокри ръце се оформя на питка и се слага в тава за печене. В средата се срязва на кръст. Пече се 40 - 50 мин в загрята фурна на 180˚ С.


Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари