Начало За нас Реклама Контакти

Снежни преспи

Снимка за Снежни преспи
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Изисканата комбинация между кадифен бял шоколад, малко сметана и ароматен "Бейлис", допълнена със сироп от кафеен ликьор, превръща този десерт в неустоимо изкушение, на което си струва да се отдадете.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • за белия шоколадов мус:
  • 200 г бял шоколад, нарязан на ситно
  • 3 жълтъка
  • 3 с. л. захар
  • 3 с. л. Бейлис
  • 2 ч. ч. подсладена сметана
  • за сиропа:
  • 6 с. л. кафеен ликьор
  • 1 с. л. глюкоза
  • 1 с. л. светлокафява захар
  • за гарниране:
  • 100 г бял шоколад
  •   пудра захар и перли за украса
  • 1 с. л. мед и кристална захар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Ръбът на подходящи чаши или купички се намазва с мед и се потапя в кристална захар.

  2. 2.

    Сиропът се приготвя, като ликьорът, глюкозата и захарта се слагат да заврат. Когато захарта се разтопи, се охлажда и се разпределя на дъното на чашите.

  3. 3.

    Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова печка.

  4. 4.

    Жълтъците, захарта и ликьорът се слагат на водна баня, при непрекъснато разбиване, докато започнат да се сгъстяват. Прибавя се шоколадът и сместа се разбива с миксер, докато стане пухкава.

  5. 5.

    Сметаната се разбива на сняг и се разбърква с шоколадовата смес. Мусът се разпределя в чашите.

  6. 6.

    Шоколадът за гарниране се разтопява, охлажда се, сипва се във фунийка от хартия за печене, отрязва се връхче и се шприцова по очертаните контури на предварително нарисувани снежинки върху хартия за печене. Снежинките се слагат да се стегнат в хладилника. Когато са готови, се посипват с пудра захар и с тях се гарнират мусовете.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари