Начало За нас Реклама Контакти

Сливенски милинки

Снимка за Сливенски милинки
50
Време за приготвяне: 50 минути + 1 час за втасване
I
Степен на трудност - Лесна

Градът на стоте войводи освен с вятъра и перловата ракия е известен и с миниатюрните си милинки, обилно поръсени с пудра захар, която заради гореспоменатото метеорологично явление, хвърчи на облаци около доволните хора.

СъставНеобходими продукти за 36 броя

  • за тестото:
  • 20 г мая
  • 250 мл топла вода
  • 600 г брашно
  • 2 яйца
  • 1 с. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 2 с. л. олио
  • за заливката:
  • 75 г масло
  • 2 с. л. брашно
  • 1 щипка сол
  •  пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маята се разтваря в топлата вода. Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и там се слагат разтворената мая, яйцата, солта и захарта. Омесва се меко тесто. Тестото се накъсва на 36 малки топчета, които се намазват с олио и се подреждат в намаслена тавичка. Оставят се да втасат около 1 час на топло.

  • 2.

    Маслото се разтопява и в него се разбърква брашното и солта. С приготвената заливка се намазват втасалите милинки и се слагат да се пекат на 190 С, докато се зачервят. Поднасят се поръсени с пудра захар.
     


Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари