Начало За нас Реклама Контакти

Сладкиш с медени кори

Снимка за Сладкиш с медени кори
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Подправките играят съществена роля в това предложение, което е повече от логично, защото става въпрос за специалитет от индийската кухня. В него сместа от синапени зърна, кимион, куркума и кориандър преобразява до неузнаваемост варените картофи и яйца. Важен елемент е и кокосовото мляко, което придава специфичен вкус и аромат.

СъставНеобходими продукти за 0

  • за корите:
  • 150 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 50 г краве масло
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. прясно мляко
  • 400 г брашно
  • за пълнежа:
  • 150 г краве масло
  • 150 г пудра захар
  • 200 г прясно мляко
  • 3 с. л. брашно
  • 1 пакетче ванилия
  • за глазурата:
  • 200 г шоколад
  • 4 с. л. прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички съставки за корите без брашното се разбъркват и се сипват в тенджера. Слагат се на силен огън да кипнат до пяна. Сместа се сваля от котлона и към нея се прибавя брашното. Разбърква се, но не бива да става много кораво, а да се получи меко тесто.

  2. 2.

    Полученото тесто се изсипва върху набрашнена повърхност и се омесва. Разделя се на 4 части и се разточват кори. Всичко трябва да стане много бързо, за да не се втвърди тестото.

  3. 3.

    Първата кора се сгъва на четири и се поставя в правоъгълна тава върху намаслена хартия за печене. Слага се в единия край така, че да може да се разгъне лесно и да се изпече. Изпича се в загрята фурна на 180°C за около 1 мин., докато леко порозовее.

  4. 4.

    Маслото за пълнежа се разбива със захарта. Млякото се разбърква с брашното и ванилията на котлона, докато стане на крем. Когато се охлади, се разбърква с маслената смес. С получения крем се намазва всяка от корите, като се разпределя хубаво по повърхността.

  5. 5.

    Шоколадът за глазурата се натрошава с млякото и се разтопява на водна баня. След като поизстине, сладкишът се залива с него и се нарязва на форми по избор.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари