Начало За нас Реклама Контакти

Сладкиш Бяла фея

Снимка за Сладкиш Бяла фея
65
Време за приготвяне: 65 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Плодовите десерти са ненадминати по свежест и богатство на вкуса, но когато в тях присъства и шоколад, при това бял, се превръщат в неустоимо изкушение. Това със сигурност важи за днешното ни празнично предложение – ефектен сладкиш с лек млечно-шоколадов крем и пресни малини.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за блата:
  • 125 г меко масло
  • 125 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 125 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 2 с. л. прясно мляко
  • 50 мл кокосов ликьор за сиропиране, по желание
  • за крема:
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 с. л. нишесте
  • 1 яйце
  • 1 с. л. захар
  • 100 г разтопен бял шоколад
  • 150 г меко масло
  • 125 г пудра захар
  • 50 г бял шоколад за гарниране
  • 200 г малини или други червени плодове

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото за блата се разбива на крем със захарта. Прибавят се едно по едно яйцата. Слага се пресятото брашно с бакпулвера, разбърква се и накрая се добавя млякото. Тестото се слага да се пече в подходяща форма с диаметър 20 см, намазана с масло или покрита с хартия за печене, за 40 мин. на 180°С. Оставя се да постои 5 мин. във формата и се доохлажда върху решетка.

  2. 2.

    Кремът се приготвя, като се разбиват млякото, нишестето, яйцето и захарта. Сместа се слага при непрекъснато разбъркване на огъня да се сгъсти. Оставя се да изстине. Маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем. Прибавя се на струйка охладеният разтопен шоколад, при непрекъснато разбиване. Млечният крем се прибавя лъжица по лъжица към масления, като се разбърква внимателно.

  3. 3.

    Блатът се срязва на две, напръсква се с ликьора и се напълва с половината крем. Поръсват се половината малини. Отгоре тортата се намазва с останалия крем и се доукрасява с плодовете.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари