Начало За нас Реклама Контакти

Скумрия на пара с лимонов сос и каперси

Снимка за Скумрия на пара с лимонов сос и каперси
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ако нигога не сте пробвали скумрия, сготвена на пара, сега е момента да поправите това и да се насладите на фината текстура, типичния вкус и интензивния аромат на тази риба, допълнена със свеж лимонов сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от скумрия
  2. 2 с. л. целина, ситно нарязана
  3. 4 с. л. масло
  4. 4 с. л. лимонов сок
  5. 2 ч. л. настъргана лимонова кора
  6. 2 ч. л. каперси, нарязани
  7. 2 скилидки чесън, пресовани
  8. 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  9.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всяко филе се нарязва на три парчета по дължина, поръсват се с пипер и лимонова кора на вкус и се сплитат по три на хлабава плитка. Завързват се от двете страни с конец. Слага се в съд за варене на пара на умерен огън над къкреща вода с целина за 8 мин.

  2. 2.

    За соса маслото се стопява на умерен огън. Слагат се каперсите, сокът и 1 ч. л. от лимоновата кора, чесънът и магданозът. Разбърква се 40 сек. и се подправя със сол на вкус.

  3. 3.

    Рибатата се поднася, залята със соса.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари