Начало За нас Реклама Контакти

Скумрия на грил със салата от червено цвекло

Снимка за Скумрия на грил със салата от червено цвекло
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Скумрията е доста мазна риба,което е чудесно качество при контакт със скарата, но пък изисква по-леки гарнитури, например вкусна салата от печено цвекло.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 дребни скумрии
  2. 1 ч. л. настърган джинджифил
  3. 4 с. л. зехтин
  4. 1 с. л. соев сос
  5. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  6. 2 с. л. сок от лимон
  7. 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  8. за салатата:
  9. 500 г червено цвекло
  10. 1 зелена ябълка, нарязана на фини резени
  11. 1 малка глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
  12. 2 с. л. лимонов сок
  13. 2 с. л. зехтин
  14. 1 щипка кимион
  15. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Цвеклото се измива, завива се във фолио и се пече в предварително загрята на 200˚ С фурна за около 40 мин. или докато омекне. Когато изстине, се обелва и се нарязва на кубчета.

  2. 2.

    Рибите се почистват и се срязват на 6 места от всяка страна.

  3. 3.

    Смесват се джинджифилът, зехтинът, соевият сос, чесънът, сокът и кората от лимон. Рибите се намазват от всички страни със сместа.

  4. 4.

    Грил-тиган се покрива с фолио и се загрява. Поставят се рибите и се пекат по 4-5 мин. от всяка страна.

  5. 5.

    Цвеклото се смесва с ябълката и лука. Разбъркват се с лимоновия сок, зехтина, кимиона, магданоза и сол на вкус.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари