Начало За нас Реклама Контакти

Скоунс

Снимка за Скоунс
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Може само да завиждаме на видинчани, че имат възможност редовно да закусват с английските хлебчета скоунс във Феникс кафе.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 500 г пълнозърнесто или бяло брашно
  • 45 г бакпулвер
  • 75 г захар
  • 75 г черни стафиди
  • 1 яйце
  • 100 г масло със стайна температура
  • 200 мл мляко
  •  ванилия

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното и бакпулверът се пресяват заедно и с пръсти се претриват с маслото.

  • 2.

    Добавят се захарта и стафидите.

  • 3.

    Яйцето се разбива, към него се добавя млякото и малко ванилия. Течността се налива и се разбърква внимателно със сухата смес. Не бива да се меси прекалено дълго и силно, за да не се стегне. Целта е да се получат нежни, пухкави и въздушни хлебчета.

  • 4.

    Тестото се слага върху леко набрашнен плот и внимателно се разточва до дебелина 1,5 – 2 см.

  • 5.

    Изрязват се кръгчета с диаметър 4 см, които се намазват с малко мляко и се оставят да починат за 10 мин.

  • 6.

    Пекат се 12 мин. в тава върху хартия за печене на 200º C.

  • 7.

    Поднасят се топли, по традиция с масло и конфитюр.

  •  
Ян. 2015
Още подобни рецепти
Коментари