Начало За нас Реклама Контакти

Сьомга в бутер тесто

Снимка за Сьомга в бутер тесто
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сьомга, спанак и сметана е класическа комбинация, но в тази рецепта на Йоланта от Вкусно с Йоли зеленчукът вкусно и по български е обогатен с пресни лук и чесън.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 50 г масло
  2. 1 кг пресен спанак
  3. 1 връзка пресен лук
  4. 2 стръка пресен чесън
  5. 1 връзка копър
  6. 1 връзка магданоз
  7. ¼ ч. л. настъргано индийско орехче
  8. 1 пакет бутер тесто
  9. 4 котлета сьомга
  10. 4 с. л. заквасена сметана
  11. 1 яйце
  12.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зеленчуците и пресните подправки се задушават за кратко в сгорещеното масло. Подправят се със сол, черен пипер и индийско орехче.

  2. 2.

    Тестото се нарязва на правогълници, достатъчно големи да загърнат добре парчетата риба.

  3. 3.

    Върху всяко парче тесто слага по един котлет сьомга, предварително овкусен със сол и пипер. Рибата се намазва със сметана и отгоре се разпределя спанакът.

  4. 4.

    Краищата на тестото се намазват с разбито яйце, загъват се и се прищипват плътно .

  5. 5.

    Тестото отгоре също се намазва с разбито яйце. От друг лист тесто със специална резачка може да се направи декоративна решетка, която се слага върху пакета и се намазва с яйце.

  6. 6.

    Ястието се изпича в загрята на 200⁰ С фурна за 20 мин.

  7. 7.

    Рибата се сервира топла, гарнирана със свежа салата.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари