Начало За нас Реклама Контакти

Сьомга с аспержи, крем-сирене и пресни картофи

Снимка за Сьомга с аспержи, крем-сирене и пресни картофи
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Финото месо на сьомгата трудно понася тежки въглехидратни храни, затова пресните картофи са добър избор в това предястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пресни картофи
  • 200 г аспержи
  • 300 г филе от сьомга
  • 3 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязан
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 200 г крем-сирене
  • 2 с. л. пресен копър, ситно нарязан
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите се измиват добре и се слагат за 15 мин. да се сварят, покрити с вода с 1 ч. л. сол. Отцеждат се. Нарязват се на големи парчета.

  • 2.

    Аспержите се почистват от твърдата долна част и се нарязват на парчета по 5 см. Бланшират се за 2 мин. във вряща подсолена вода, отцеждат се и се слагат в ледена вода, за да запазят цвета си.

  • 3.

    Рибата се поръсва със сол и пипер.

  • 4.

    В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се и веднага се поставя рибата. Изпържва се от двете страни до златисто. Внимава се да не изгори чесънът. Изваждат се рибата и чесънът и в същата мазнина се сипват картофите и аспержите. Посоляват се леко и се разбъркват 2-3 мин. Разбъркват се със сиренето, лимоновия сок и копъра. Прибавя се и накъсаната на парчета риба. Сервира се веднага.
     

Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари