Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадово суфле

Снимка за Шоколадово суфле
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 4 часа в хладилника
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Един малък разрез и свръхароматната шоколадова вътрешност на шоколадовото суфле излиза на бял свят, за да зарадва надвесилия се в очакване човек.

СъставНеобходими продукти за 14 броя

  • 375 г шоколад
  • 375 г масло
  • 105 г пудра захар
  • 6 яйца
  • 6 жълтъка
  • 150 г брашно
  •  масло за формите

Начин на приготвяне

  • 1.

    Шоколадът и маслото се слагат в купа и се разтопяват на водна баня.

  • 2.

    В купа се разбиват жълтъците, целите яйца и захарта . Към яйчената смес се добавя леко охладенията шоколад и се добавя брашното .

  • 3.

    Еднократни форми за крем карамел се намазват с масло и се пълнят със сместа. Слагат се в хладилник за поне 4 часа. Пекат се 8 мин. на 200 ° С в предварително загрята фурна.

Подходящи типове вина
Ноем. 2016
Още подобни рецепти
Коментари