Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадови кексчета

Снимка за Шоколадови кексчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едва ли има по-неустоим продукт от шоколада. В това можете да се убедите още веднъж, ако приготвите този десерт, в който какаото и нежното крем сирене съжителстват в една вкусна и изкусителна хармония.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 125 г меко краве масло
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 1/2 ч. ч. брашно
  • 4 с. л. какао
  • 100 г шоколад, нарязан на ситно
  • 50 г стафиди
  • за гарниране:
  • 100 г крем-сирене
  • 2 с. л. пудра захар
  • 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  •  коктейлни череши или пресни ягоди
  •  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се яйцата едно по едно.

  2. 2.

    Содата се разбърква с млякото и се сипва в маслената смес.

  3. 3.

    Брашното се пресява с какаото и се добавя към млечно-маслената смес. Накрая се слагат шоколадът и стафидите.

  4. 4.

    Форми за мъфини се намазват с масло и се поръсват с галета или в тях се поставят хартиени капсули. Тестото се сипва, като се пълнят най-много до 2/3 от височината на формите. Пекат се около 25 мин. в загрята фурна на 190°С.

  5. 5.

    Крем-сиренето се разбива заедно с пудрата захар. Ароматизира се с портокаловата кора.

  6. 6.

    Изстиналите кексчета се украсяват с крема и плодовете.


Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари