Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадов сладкиш с ягоди

Снимка за Шоколадов сладкиш с ягоди
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Този сладкиш, приготвен с класическата комбинация от какао, ягоди и сметана, успешно въвлича в изкусителната си изява и българското кисело мляко. Освен това за доброто си представяне залага и на по-необичайни продукти като пълнозърнесто брашно и кафява захар. Аплодисментите са заслужени!

СъставНеобходими продукти за 0

  • 4 яйца
  • 1 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.ч. ръжено или пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.ч. бяло пшенично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. какао
  • за гарниране:
  • 1 ч.ч. цедено кисело мляко
  • 2 ч.ч. сметана за разбиване
  • 4 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. есенция ванилия
  1.   ягоди или череши за гарниране
  • листа мента
  • 50 г разтопен тъмен шоколад

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се двата вида брашно с бакпулвера и какаото. Яйцата се разбиват със захарта на гъст крем. Добавя се по малко олио. Слага се киселото мляко, разбъркано със содата. Сипва се на струя брашнената смес. Разбърква се и се слага в дълбока форма за печене, намазана с масло и поръсена с галета или облечена с хартия за печене.

  2. 2.

    Пече се 50-60 мин. във фурна, загрята на 180°С. Изважда се от формата и се оставя да изстине. Нарязва се на 2 или 3 слоя.

  3. 3.

    Кремът се приготвя, като се разбиват заедно млякото, сметаната и захарта до пухкава смес. Овкусява се с ванилията. Сладкишът се пълни с крема, като се слагат нарязани ягоди и листенца мента.

Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари
Коментари 0 коментара
Напиши коментар
Image CAPTCHA
Въведете символите показани на картинката в ляво.