Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадов сладкиш без брашно

Снимка за Шоколадов сладкиш без брашно
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ако смятате, че брашното е проблем за вас, не е нужно да се лишавате от радостта, която шоколадовите сладкиши неизменно носят. Просто пригответе тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 200 г шоколад 50%
  • 200 г крем сирене
  • 5 яйца
  • 3 с. л. кафява захар
  • 1 щипка винена или лимонена киселина
  • за сервиране:
  •  ванилов сладолед
  • 200 г малини, ягоди, къпини или боровинки
  •  листа от мента

Начин на приготвяне

  • 1.

    Шоколадът се стопява на водна баня или в микровълновата фурна, като се нарязва на парченца и се разбърква на всеки 30 сек. Разбива се заедно със сиренето и жълтъците.

  • 2.

    Белтъците се разбиват с киселината на твърд сняг. Постепенно се прибавя кафявата захар. Добавят се на 3 пъти с леко и внимателно разбъркване към шоколадовата смес.

  • 3.

    Тестото се сипва във форма с подвижни стени с диаметър 26 см. На дъното на загрятата фурна се слага тавичка с вряща вода и сладкишът се пече 25 - 30 мин. на 160° С Охлажда се 5 мин. във формата и се изважда върху решетка да доизстине. Поръсва се с пудра захар.

  • 4.

    Изстиналият сладкиш се сервира с пресни плодове и топка ванилов сладолед.

Подходящи типове вина
Март 2016
Още подобни рецепти
Коментари