Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадов оризов крем

Снимка за Шоколадов оризов крем
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г сирене рикота, "Филаделфия" или друго фино крем сирене
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 1 с. л. кафеен или кокосов ликьор
  • 3 с. л. сметана
  • 1 ч. ч. сварен кафяв ориз
  • 100 г тъмен шоколад
  • 3 жълтъка

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се разбива на пухкав крем. Към него се прибавят 2 с.л. пудра захар, ликьорът и сметаната. Разбърква се добре. Слагат се оризът и разтопеният на водна баня шоколад. Отново се разбърква и сместа се разпределя в 4 купички.

  2. 2.

    Останалата захар се слага да заври с 60 мл вода до получаването на гъст сироп.

  3. 3.

    Жълтъците се разбиват, докато побелеят и към тях се прибавя при непрекъснато разбиване врящият сироп. Полученият крем се разпределя върху оризовата смес. Охлажда се.

  4. 4.

    Готовият десерт се украсява с бадеми и настърган шоколад.


Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари