Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадов брауни-чийзкейк

Снимка за Шоколадов брауни-чийзкейк
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Съчетаването на качествата на два десерта не може да даде нищо повече от чиста радост. Ваш ред е да я доставите. 

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 300 г шоколад, 50 %
  • 125 г масло
  • 4 яйца
  • 150 г кафява захар
  • 75 г брашно с набухватели
  • 75 г смлени бадеми
  • 200 г кремсирене
  • 50 г пудра захар
  • 1 ч. л. ванилена захар
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Правоъгълна тавичка с рамери 20х30 см или кръгла с диаметър 26 см се покрива с хартия за печене, която се намазва с тънък слой масло.

  • 2.

    Маслото се стопява с шоколада на водна баня.

  • 3.

    3 от яйцата се разбиват леко с кафявата захар, добавят се бадемите и брашното, като се разбъркват с тел. Постепенно се прибавя шоколадовата смес. Всичко се сипва в тавичката.

  • 4.

    Кремсиренето се разбива с пудрата захар, яйцето и ванилената захар. Бялата смес се капва с лъжица на 5-6 места върху шоколадовата смес. С помощта на шпатула повърхността се минава на зиг-заг, за да се смесят частично бялата и шоколадовата част.

  • 5.

    Сладкишът се пече в загрята фурна на 190° С около 30 мин.

  • 6.

    Охлажда се в тавата и се нарязва на квадратчета. Поднася се с малинов или вишнев сос

Подходящи типове вина
Дек. 2016
Още подобни рецепти
Коментари