Начало За нас Реклама Контакти

Севиче

Снимка за Севиче
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изминало дълъг път от родната си Южна Америка, скромното севиче лесно вдъхновява вкусовите рецептори с несравнимата си свежест и премерена пикантност. Освободете духовете на тропиците и океана в своята кухня с негова помощ!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г прясно филе от червен снапер, морски костур, пангасиус или друг вид бяла риба
  • 100 мл сок от лимон
  • 100 мл сок от лайм
  • 1 ч. л. настъргана кора от лайм
  • 1 глава червен лук, нарязана на тънки резени
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
  • 1 щипка кайенски пипер
  • 2 с. л. нарязан пресен кориандър или магданоз
  1.  зелена салата и резени лимон и лайм за гарниране
  • 1 ч. л. смлян шарен пипер
  1.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се нарязва на много тънки ивици и се разбърква с лука.

  2. 2.

    Приготвя се маринатата, като се смесват сокът от лимон, сокът от лайм, кората от лайм, чесънът, джинджифилът, лютата чушка, кайенският пипер, кориандърът и шареният пипер и се посолява на вкус.

  3. 3.

    Рибата се разбърква с маринатата и се оставя за минимум 4 часа в хладилника.

  4. 4.

    Севичето се сервира със зелена салата и резени лимон или лайм.


Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари