Начало За нас Реклама Контакти

Салата с рулца от шунка

Снимка за Салата с рулца от шунка
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Шункови рула, завити с превъзходен домашен пастет от пилешки дробчета, върху апетитно овкусена с естрагонов оцет свежа салата - ето една забележителна рецепта с унгарски корени, която предизвиква овациите на всички сътрапезници.

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  1. за рулата:
  2. 200 г шунка, нарязана на фини резени
  3. 200 г пилешки дробчета
  4. 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  5. 2 с. л. олио
  6. ½ ч. л. риган
  7. 1 с. л. брашно
  8. 100 мл прясно мляко
  9. 100 г меко масло
  10. за салатата:
  11. 2 зелени чушки
  12. 4 домата
  13. 4 кисели краставички
  14. 1 салата айсберг или зелена салата
  15. 4 с. л. зелен грах от консерва
  16. 1 глава червен лук, нарязанaна кръгчета
  17. за заливката:
  18. 2 с. л. лимонов сок
  19. 2 с. л. ябълков оцет
  20. 1 с. л. естрагон, нарязан на ситно
  21. 4 с. л. олио
  22.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За рулата лукът се задушава в олиото заедно с 1 с. л. вода. Щом водата се изпари, се слагат пилешките дробчета. Разбъркват се, докато се зачервят, добавят се риганът, сол и пипер на вкус. Поръсва се брашното, разбърква се и се налива млякото. Щом течността се сгъсти, всичко се охлажда и се пасира. Добавя се мекото масло. Шунковите резени се намазват с пастета и се навиват на рула. Охлаждат се във фризера за 30 - 40 мин. и се нарязват на кръгчета.

  2. 2.

    Всички зеленчуци за салатата се нарязват на парченца. Салатата се накъсва.

  3. 3.

    Естрагонът се залива със сгорещения оцет. Оставя се да изстине. Добавят се е останалите съставки за заливката и тя се разбърква със зеленчуците. Отгоре се слагат рулцата и се поднася.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари