Начало За нас Реклама Контакти

Салата с нахут, авокадо и риба тон

Снимка за Салата с нахут, авокадо и риба тон
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

© Ани Шакарян-Маринова

Кулинарният блогър Ани Шакарян-Маринова от vkusnoteka.blogspot.com предлага чудесна лятна салата, съчетаваща средиземноморски продукти като риба тон и нахут с любимите български домати, чушки и магданоз. 

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 1 голямо авокадо
  •  сокът от 1 лайм
  • 1 розов домат
  • 1 червена чушка
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 консерва риба тон
  • 300 г сварен нахут
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 3 с. л. зехтин
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Авокадото се измива и се разрязва на две еднакви половини. Отстранява се костилката и внимателно със супена лъжица се издълбава вътрешността, като кората трябва да остане цяла. Авокадото се нарязва на кубчета и се слага в купа. Полива се, както и корите, с половината сок от лайм, за да не потъмняват.

  • 2.

    Доматът, чушката и пресният лук се нарязват на ситно. Прибавя се пресованата скилидка чесън. Слагат се рибата тон, отцеденият нахут и нарязаният на ситно магданоз. Посолява се на вкус и се полива с останалия сок от лайм и зехтина. Разбърква се добре и се поднася в корите от авокадо. 

Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари