Начало За нас Реклама Контакти

Салата от репички и кисело мляко

Снимка за Салата от репички и кисело мляко
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

Гордостта на българската кухня - киселото мляко се използва във всяка част на родната кулинария. В случая това е една от основните съставки на една свежа и засищаща салата. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 сварени яйца 
  • 500 г изцедено кисело мляко
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с. л. олио
  • ½ ч. л. сол
  • 4 връзки червени репички 
  • 1 краставица
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 връзка магданоз, нарязан 
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    Белтъците на яйцата се нарязват на дребно, а жълтъците се претриват с вилица и се смесват с киселото мляко. Прибавят се пресованият чесън, олиото и солта.

  • 2.

    Репичките се нарязват на кръгчета, а краставиците се нарязват на ивици.

  • 3.

    Салатата се подрежда в чиния, като първо се нареждат кръгчетата репички, отгоре се слагат краставиците, поръсват се с лука и се заливат с млечната смес. Отгоре се слагат белтъците и се поръсва магданозът.


Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари