Начало За нас Реклама Контакти

Салата от манго и нар

Снимка за Салата от манго и нар
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Мангото и нарът са едни от най-популярните плодове в Северна Индия и са в основата на вдъхновението за тази свежа и екзотична салата. Рецептата е на шеф Пракар Мишра от софийския ресторант Шафран.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г нарязано прясно манго без костилка и кора
  • 300 г семена от нар
  • 80 г рукола
  • 80 г моркови, нарязани на жулиени
  • 50 г кълнове от леща
  • 1 стрък пресен лук, нарязан
  • 1 с. л. кимион на прах, запечен
  • 4 с. л. зехтин или олио
  • 1 с. л. лимонов сок
  •  сол
  • 4 папада*

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пападите се пържат един по един в сгорещено олио. Когато се изпържат, много бързо се слагат в подходяща купичка и се притискат в средата, така че да заемат формата на съда. Охлаждат се.

  • 2.

    Плодовете и зеленчуците се смесват. 

  • 3.

    От кимиона, зехтина, лимоновия сок и солта се приготвя дресинг, салатата се овкусява и се сервира в пападите. 

 

*папад, пападъм – индийски чипс от специфичен вид леща, които се продават полуготови.

Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари