Начало За нас Реклама Контакти

Салата "Нисоаз"

Снимка за Салата
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г консервирана риба тон в собстван сос, отцедена
  • 12 отцедени филенца от аншоа
  • 1 голяма краставица, нарязана на лентички
  • 500 г съвсем пресен зелен боб - само бобчетата или варен зрял боб
  • 250 г чери домати
  • 8 мариновани сърцевини от артишок
  • 1 голяма пиперка, нарязана на тънки ивички
  • 3 стръка пресен лук, нарязан
  • 1 зелена салата
  • 6 твърдосварени яйца, разрязани на четвъртини
  • 180 г мариновани черни маслини
  • 60 мл / ¼ ч. ч. зехтин Extra Virgin
  •   черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В салатиера или в плато върху листата на салатата се разпределят на пластове бобчетата, пиперката, артишокът, доматите, краставицата, пресният лук, филето от аншоа, рибата тон, маслините и яйцата. Напръсква се със зехтин и се подправя на вкус с пипера.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари