Начало За нас Реклама Контакти

Руло от тиква

Снимка за Руло от тиква
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта с класически вкус, интерпретиран по нов и забележителен начин, е на Камелия Георгиева, победителя в 10-и кръг на кулинарния конкурс на сп. "Меню". Рулото от тиква е приготвено в кухнята на списанието, като шеф готвачът Ивелина Иванова направи към оригиналната рецепта няколко малки промени.

СъставНеобходими продукти за 4

  • за блата:
  • ¾ ч. ч. брашно
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сода бикарбонат
  • ½ ч. л. канела
  •  щипка сол
  • 3 големи яйца
  • 1 ч. ч.  захар
  • ⅔ ч. .ч сварена и пасирана на пюре тиква
  • 1 ч. ч. счукани орехи
  • за крема:
  • 250 г извара или крем сирене
  • 2 пакетчета ванилия или 1 ч. л. ванилова есенция
  • ½ ч. ч. пудра захар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното, бакпулверът, содата, канелата и солта се слагат в дълбок съд. Към тях се прибавят разбитите със захарта яйца и тиквеното пюре. Всичко се разбърква добре до получаване на хомогенна смес.

  2. 2.

    Сместа се излива в намаслена тавичка и се посипва със счуканите орехи. Блатът се пече 20 мин. в предварително загрята до 180 С° фурна, след което се слага върху влажна кърпа и се навива на руло, докато е топъл.

  3. 3.

    Кремът се приготвя, като изварата се разбива с цялата пудра захар и ванилията.

  4. 4.

    Изстиналият блат се развива внимателно, намазва се добре с крема, след което отново се навива. При развиването и навиването рулото трябва да се постави върху влажна кърпа, за да не се напука.

  5. 5.

    Ние поръсихме рулото преди да се изпече с маково семе и за повече аромат и вкус на слънчева тиква сложихме върху изварата още един слой крем от 1 ч. ч. сварена пасирана тиква, овкусена с 1 с. л. пудра захар, малко канела и 1 с. л. стафиди.


Подходящи типове вина
Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари